Julmarknad och misslyckad julbakning

Idag tog vi oss till Malmö Hus julmarknad. Den var inte så stor men mysig ändå. Det var härlig sol ute men som norrlänning saknar jag snö nu i juletider.

På julmarknaden fanns flera olika stånd med försäljare av bakverk, hantverk, kransar, korvar, honung med mera. Vi köpte inget förutom varmkorv. De gav oss korvarna på pinnar och sedan fick vi själva  grilla dem över elden intill. Fick riktiga flashbacks från när man var liten. Mysigt!!Efter ett tag var man rätt less på att trängas med alla människor så vi gick en liten promenad i parken innan vi blev för kalla och gick hem och drack glögg 🙂 Jag kan ibland frysa mer här nere i Malmö än i Norrland just för att det blåser så mycket här :/

img_5311

Nu i eftermiddag har vi även hunnit baka pepparkakor. Gjorde ju glutenfri pepparkaksdeg igår men konsistensen hade blivit riktigt knepig till idag tyvärr. Tror vi följde receptet noggrant (även om jag är väldigt dåligt på sådant) men den var riktigt smulig och även blek i färgen. Sedan är ju jag inte direkt känd för mina bakningsskills så ribban var kanske inte satt jättehögt. Men det var riktigt svårt att kavla ut degen. Det här med gluten är bra för deg har jag förstått, men tyvärr gillar inte min mage det :(. Även färgen på degen blev riktigt trist.

Pepparkaksbakningen blev lite kaos och pepparkakorna inte de vackraste man sett men de är iaf genuina, helt hembakade. Degen var sjukt svår att kavla ut. Smulig och sedan när vi försökte styra upp den med mer smör blev den klibbig och fastnade på kaveln och bänken. Suck. Vi hade sådana där ingenjörspepparkaksformar (som jag kallar dem) som är gjorda för att man ska bygga 3D-pepparkakor när de är gräddade. Kul för Carl men sånt har inte jag tålamod till 😄

Vi lyckades i alla fall få några slags figurer på plåtar men de flesta gick sönder. Men även fast de inte är några skönheter så smakar de faktiskt väldigt gott 🍪 😄!  Personliga 😬 .

Jag kommer verkligen aldrig att bli en sån där mysig bullmamma. Nästan varje gång jag ska laga mat, och framför allt baka, så blir något kaos. Carl är mycket bättre som tur är. Synd att jag ställer till med glutenfria krav hehe. På slutet var vi så less att vi gräddade två bollar pepparkaksdeg. De exploderade typ sen när jag tog ut dem och skulle provsmaka. Skyller allt på receptet från Tasteline 😉


2 reaktioner på ”Julmarknad och misslyckad julbakning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s