Mysig eftermiddag hos mormor

Kl 13 hade min mormor bjudit in mig och Carl på en söndagslunch. Hon bor i Kungälv så det tog väl 45min att ta sig dit från stan. Det var jättekul och trevligt att träffa henne igen. Det var nog senast i somras vi sågs. Hon bjöd oss först på glögg med jättegoda tilltugg som jag absolut ska kopiera och göra själv. Dadlar med ostfyllning och valnötskärnor med gorgonzola. Sååå gott! 
Det blev en trerätters lunch med rödvin. Till förrätt fick vi kall avocadosoppa med räkor och rostat bröd (glutenfritt till mig). Till varmrätt blev det anka med rotfruktsgratäng, sparris och sky. Det är inte ofta jag äter anka men den här med god marinad var jättegod. Jag blev verkligen proppmätt och orkade tyvärr inte mycket av den goda efterrätten som bestod av vaniljglass, varm hjortronsylt och mandelkaka. 

Vi stannade i ungefär tre och en halv timme. Mysigt att umgås! Nu har vi hoppat på tåget tillbaka till Malmö. Fortfarande mätt så blir nog någon enklare middag lite senare ikväll. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s