Hemma i Hudiksvall

Nu är jag äntligen hemma i mitt kära Hudiksvall, i huset och jag växte upp i – och i mitt gamla flickrum. Huset är sig likt men flickrummet har fyllts av en massa gamla möbler som pappa köpte på auktion hos någon släkting. Kanske bättre än ett Kalle Anka-bibliotek som det var först när jag flyttade ut. Hur som helst känner jag mig ändå nostalgisk. Jag älskar att vara här, känner mig lugn och på riktigt hemma.

Resan gick bra. Sista sträckan är såklart segast och tåget blev ungefär 40 minuter försenat. Mamma kom och mötte mig på perrongen på Hudiksvalls station. Åkte direkt förbi Guldsmeden för att fixa förköpsbiljetter till mig och Sandra gör juldagen. Mycket man ska hinna med i tid. Hann knappt komma innanför dörren innan Sandra ringde och vi började planera. På juldagen ska vi först laga mat hos henne, dricka vin och sedan gå ut på O’learys Hudiksvall. Efter samtalet tog jag ett bad. Kan sakna badkar i Malmö och passar alltid på att ta ett bad när jag är här.

Ikväll har jag, mamma och pappa ätit renskav med blomkålsris. Pappa var riktigt skeptisk till blomkålsriset men erkände när vi ätit klart att han tyckte att det var gott. Inte ofta jag äter ren nuförtiden men det är ju riktigt gott. Frågade mamma och pappa om jag kan gå ta med något viltkött till Malmö och fick svaret ”det måste du. Frysarna här svämmar över”. Lyxproblemen alltså.

Nu sitter dom och kollar Julkalendern men jag inte sett årets så passar på att mysa med vår deras katt Greta och blogga istället. Snart ska vi nog se någon julfilm och äta ost. Nedan lite bilder på hur det ser ut här hos mina föräldrar. Huset är en 100 (vissa delar 200) år gammal  Hälsingegård som heter Ol-Jansgården och mina föräldrar har valt att behålla flera möbler som stått här ända sedan det byggdes och min gammelfarfar bodde här typ.  Lite skillnad mot min vita lägenhet i Malmö 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s