Restaurang Kitchen & Table i Malmö

God morgon 🙂 Igår var vi och firade Alla hjärtans dag på restaurang Kitchen & Table som ligger längst uppe i Skybar på Malmö Live och startades av Marcus Samuelsson som vill kombinera Internationella smaker med svenska lokala råvaror. Vi hade bordet kl 18.30 och åkte upp på våning 25 där vi fick vänta ett tag innan en servitris visade oss till vårt bord. Där hade de dekorerat med girlanger och konfetti av hjärtan. De hade även en meny som var speciellt framtagen för Alla hjärtans dag. Vi körde på den menyn med vinpaket till men nu i efterhand känns det som att man kanske borde ha tagit sig tid att läsa igenom den ordinarie menyn och plockat därifrån.

De ordnade i alla fall jättegott och spännande glutenfritt bröd till mig som var gjort på kikärter. Till det fick jag någon kryddad majonäs som jag kunde doppa brödet i. Lite längre ner här kommer lite info om menyn och maten vi åt.
Förrätt på Kitchen & Table

Till förrätt fick vi The Swedish Snack som var Kalix Löjrom med syrad grädde och currypicklad lök. Till det fick vi chips. Den picklade löken var verkligen god men tog liksom över smakmässigt vilket gjorde att man inte fick ut så mycket smak av Kalix löjrom. Sedan såg det ut som att man fick hur mycket löjrom som helst men den låg som ett täcke över grädden så det var mest som det såg ut bara. Det var gott men hade nog valt något annat om jag gick dit igen.

 

Varmrätt / Huvudrätt på Kitchen & Table

Till varmrätt fanns det två rätter att välja på. En kötträtt och en fiskrätt. Vi valde Butchers Cut som var grillat entrecote, syrad silverlök, krispig kål, varm berberemajonäs och till det SOHO Fries. Det var verkligen den godaste rätten! Jag beställde mitt kött rare och fick det som jag vill ha det. SOHO Fries var riktigt goda! Ska ni äta på Kitchen & Table kan jag absolut rekommendera den här rätten!

Efterrätt på Kitchen & Table

Vi var väldigt mätta efter huvudrätten så vi fick en liten paus innan efterrätten kom in. Till efterrätt fick vi något som hette Bed of Roses, haha. Det var sorbét av rosor, vit chokladmousse och hallon. Sorbét på ros smakar verkligen ros så det var lite häftigt men kanske inte den godaste smaken.  Den vita chokladmoussen var också god men de där vita sakerna ni ser ovanpå hela rätten var inte alls goda och det var ju synd att de var över hela rätten. De smakade som sådana här ätbara servetter man köpte i leksaksaffärer när man var liten, alltså typ ingenting eller möjligen lite sockervadd typ. Dessertvinet var gott i alla fall 🙂

Hoppas ni alla hade en trevlig Alla hjärtans dag vad ni än hade för er 🙂 Nu frukost innan jobb. Ha en fin dag 🙂

2 reaktioner på ”Restaurang Kitchen & Table i Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s