Kärlek hos Chanel och tankar om feminism efter Liv Strömquists teater på Dramaten

Idag har jag sprungit runt på stan i det fina soliga vädret här i Stockholm. Carl kände sig sjuk så han vilade på hotellrummet under tiden men jag ville verkligen besöka Chanel och drömma mig bort lite, och även Veronica Virta som är lite av en ny favoritdesigner och som ju också inspireras av Chanel i sina kollektioner men där prislappen visar betydligt lägre siffror. Jag älskar verkligen Chanel och kände mig som ett barn som besöker en leksaksaffär för första gången typ. Väskorna och dräkterna är så himla fina. Drömma kan man ju alltid 🙂

Vid halv ett mötte jag upp Carl, Johan och Anna på Dramaten, lilla scenen, då vi skulle se Liv Strömquists teater ”Liv Strömquist tänker på dig”. Att lyfta ämnet feminism är ju alltid bra och självklart är jag feminist. Dock tycker jag att det är tråkigt när feminism handlar om att håna andra kvinnor och peka ut specifika kvinnor som man inte tycker är tillräckligt självständiga. Det finns väl andra viktiga delar av feminism som är viktigare att diskutera? Kvinnor ska lyfta varandra och respektera varandra. Att påstå att Oksana Wilhelmsson är olycklig och har offrat allt hon har för Chippen och att det enda hon gör är att hänga på hans matcher känns ju bara onödigt och dessutom verkar det inte alls stämma. Följer henne i lite olika sociala medier och hon verkar vara både lycklig och driven och inte en enda bild eller textrad som tyder på att hon hänger på fotbollsarenor på dagarna. De kanske skulle fråga henne direkt istället för att spekulera och officiellt döma och håna henne?

Fanns dock en del scener i pjäsen som jag gillade och faktiskt skrattade åt.

Efter teatern tog det lång tid innan vi hittade en restaurang för fika/lunch. Vi hamnade på Café Linné och jag var väldigt hungrig då klockan hade hunnit bli halv fyra så det blev en räksallad för mig. Nu har vi sagt hej då till Anna och Johan och är tillbaka på hotellrummet en sväng. Carl verkar må bättre så det kan nog bli en sväng ut för middag lite senare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s