Internationella Kvinnodagen

Idag är det internationella kvinnodagen, en dag som inträffar varje år för att uppmärksamma jämställdhet mellan män och kvinnor och kvinnors situation i olika delar av vår värld. Man kan ju tycka att det inte ska behövas en sådan här dag då det borde vara en självklarhet att män och kvinnor har lika villkor och behandlas med samma respekt. Tyvärr ser världen inte ut så och därför tycker jag att det är bra att vi en dag om året lyfter dessa viktiga frågor extra mycket.

Jag är glad över att bo i ett land som Sverige där män och kvinnor är relativt jämställda, i alla fall inom mycket mer än på andra ställen i världen. Självklart ska det vara 100% jämlikhet och det hoppas jag blir just en självklarhet. Jag hoppas också att vi kvinnor börjar peppa varandra mer och inte ser varandra som fiender vilket jag ofta stöter på i min vardag.

Det finns många power-kvinnor där ute. Det är så viktigt med förebilder. Här är några av alla kvinnor jag beundrar och inspireras av. Skulle kunna göra ett kollage med hur många kvinnor som helst men tiden räcker inte riktigt till.

Relaterad bild
Bildresultat för little my i only have excellent ideas
Bildresultat för coco chanel power

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s