Utflykt till Omberg med lunch på Ombergs Turisthotell

Hej fina. Vilket soligt och fint väder det har varit här i Östergötland idag. Jag och Carl vaknade ganska sent och direkt efter frukosten åkte vi på utflykt med Per och Barbro. Vi åkte först till Ombergs Turisthotell där vi åt lunch. Vilket trevligt och mysigt ställe! Och maten var dessutom supergod! Hemsida och meny till Ombergs Turisthotell hittar ni HÄR.

Vi körde på trerätters och jag och Barbro valde Sallad på grillade morötter och krämig getost från Löts gårdsmejeri, havtornscurd, valnöts- och russincrisp till förätt och Kalvstek från Alvastra Kungsgård, korv, svartrotspuré, saltbakad Amadinepotatis, löksky, surdegscrunch (inte för mig), och persilja till huvudrätt. Carl och Pär åt Varmrökt Vätternöring med ramslöksplätt. grillad gurka från Varv, egensyrad grädde, ramslökscrunch och ramslöksolja till förrätt och Halstrad abborre från Strå
Krossad mandelpotatis med rökt sik från Sjöarp, picklad vitkål, smörbakad purjolök och dill till varmrätt. Till efterrätt valde jag och Barbro Soppa på rabarber från Väversunda och vaniljcreme, rabarbersorbet och pistagecrunch och Carl och Per åt Blåbärsglass med citroncurd, krispig brioche, lingonmarmelad och blåbärskaramell.

Verkligen supergod mat och de ordnade glutenfritt bröd och tillbehör till de olika rätterna till mig. Är ni i trakterna så gör ett besök här. Dessutom ligger det jättefint till och lokalen är jättemysig.

Efter lunchen åkte vi vidare till några fina utsiktsplatser och vandringsleder. Ni ser ju på bilderna nedan hur fint det var :). Jättemysig utflyktsdag! Nu är vi hemma i Mantorp igen och ska snart äta. Jag fick med Carl på en Pokénad också och han provade Pers nya liggcykel. Med den får man en del blickar =)

Ha en fin kväll 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s